Biciclind prin România: Pădurea Făget

comment 0
LOCURI

Biciclind prin România : Pădurea Făget

Câteva zile petrecute la Cluj merită nițel biciclit, cu siguranță. Pentru cei ce locuiesc în jurul Clujului sau pentru cei care plănuiesc o vizită acolo, am niște vești bune: am descoperit câteva trasee ușor accesibile MTB în pădurea Făget!

Traseul postat aici nu este foarte exact deoarece nu am reușit să îl găsesc pe nicio hartă, însă este foarte ușor de găsit dacă ajungeți acolo.

În principiu, trebuie să urmați harta atașată mai jos către zona Sf. Ion, iar acolo sunt câteva indicatoare și marcaje la intrarea în pădure. Intrarea în pădure arată cam așa:

Iar asta e ce se vede pe partea dreaptă:

Detalii traseu:

Cluj-Napoca (cartier Mănăștur) – exit towards Citadela Residence Cluj – zona Sf. Ion – Făgetul Clujului – Casele Micești

Lungime: aproximativ 18-20 km

Diferență de nivel: 350-400m

Timp: 2-3 h (în ritm lejer)

Hartă:

Harta detaliată aici.

La ieșirea din pădure, neapărat virați la stânga. După aproximativ 200-300m, ajungeți la o intersecție. Acolo aveți două opțiuni: fie continuați drumul înainte (pe traseul cu marcaj alb-roșu care e și traseul original pe care noi l-am ratat 🙂  ), sau virați la dreapta și continuați drumul vreo 2 km și intrați apoi în pădure prin Strada Cerbului. Acolo veți găsi marcajul pe copaci  broscuța albă, care este de fapt un alt traseu prin Făget,  însă poate fi folosit și pentru MTB.

Indiferent de alegere, traseele duc oarecum la un punct comun, un platou în apropiere de Casele Micești, de unde se pot vedea munții Apuseni, într-o zi cu vizibilitate bună.

Pedalare plăcută!

Andrada

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.