Palatul Bragadiru, locația evenimentelor frumoase {Testimonial nuntă}

comment 0
FABRICAT ÎN ROMȂNIA, LOCURI

Palatul Bragadiru, locația perfectă pentru evenimente frumoase

{Testimonial nuntă}

În România, la fel ca în multe alte țări, lumea sărbătorește majoritatea evenimentelor importante de anvergură, fie ele personale sau profesionale, în restaurante sau în săli de recepție. De preferință cu grădină, mai ales în perioada verii.

În cadrul organizării unui eveniment, majoritatea atenției este acordată mâncării și băuturii. În funcție de ocazie, se mai pune accentul și pe muzică – deseori se optează pentru un grup live. De asemenea, în ultimii ani, accesoriile decorative și nunțile tematice au devenit foarte trendy. Arhitectura locului este un bonus neașteptat, dar rareori un criteriu important de selecție al locației. Și e păcat. Pentru că un stil arhitectural unic și frumos poate crea un impact vizual deosebit și amintiri de lungă durată.

O locație deosebit de frumoasă în România este Palatul Bragadiru (Calea Rahovei 147-153, București), nu departe de Casa Poporului.

Motivele pentru care vă recomand Palatul Bragadiru

Palatul Bragadiru este potrivit pentru mai tot felul de recepții : nunți, ceremonii  sau cine de gală, botezuri, sesiuni foto sau orice alt fel de eveniment personal sau corporate. În august 2017 am avut bucuria de a organiza nunta mea acolo și cred cu tărie că a fost cea mai bună decizie luată. Atât locația a fost minunată, cât și serviciile oferite și echipa de organizare au fost la înălțime.

În plus, ceea ce mi se pare grozav acolo este faptul că evenimentul are loc chiar în palat. Palatul Bragadiru nu este un muzeu. Invitații sărbătoresc cum se cuvine, mănâncă, beau și dansează chiar în interiorul palatului. Nu într-o sală de restaurant sau clădire aferentă, nu într-un cort amenajat în curtea palatului. Și acest lucru este destul de rar și excepțional în România, unde cultura nunților la castel nu este încă foarte răspândită.

1. Sala de bal (the Ballroom) este incredibil de frumoasă

Dacă ați visat vreodată să petreceți o zi ca în povești, ei bine, acest lucru este posibil la Palatul Bragadiru. Într-adevar, stilul și detaliile arhitecturale sunt extrem de frumoase. Din momentul în care ați pășit pragul ușii impunătoare de la intrare veți uita de considerentele spațiale și temporale sau de stresul urban din viața cu zi. Veți intra într-un tărâm de vis, complet diferit, în care veți descoperi un covor roșu ce urcă pe treptele albe de marmură și vă conduce înspre sala de bal („the ballroom”).

Sala de bal este extrem de spațioasă. Pe parchet sunt dispuse în ordinea dorită și cu decorația aleasă de voi mesele cu scaune. Sala beneficiază de asemenea și de o scenă pentru un grup de muzică sau o orchestră, cât și de o pistă de dans și un spațiu cu bar izolat unde invitații se vot reînvigora. În partea opusă scenei sunt și două superbe scări metalice în spirală ce vă conduc la etaj, de unde aveți o vedere panoramică asupra sălii.

2. Grădina este perfectă pentru evenimentele estivale

Palatul Bragadiru beneficiază de asemenea de o terasă acoperită și de o grădină unde se pot organiza diferite activități când vremea e frumoasă. Spațiul în aer liber este relativ mare și poate chiar găzdui o mică nuntă la umbra copacilor.

În ceea ce ne privește, noi am profitat de acest spațiu exterior pe întreaga durată a evenimentului. Am început cu ședința foto care a avut loc pe terasă. Apoi, lângă coloane, am organizat ceremonia religioasă.

Aceasta a fost urmată de cocktail, pe durata căruia cvartetul instalat lângă fântană a încântat auzul invitaților.

Iar pe tot parcursul serii, nopții și al petrecerii propriu-zise, invitații au profitat de acest spațiu pentru a ieși la aer și a face o pauză între mâncăruri, pentru a se odihni după dans, pentru a fuma o țigară sau pur și simplu pentru a se așeza liniștiți pe canapele, a bea un pahar, vorbi și admira cerul verii înstelat.

3. Mâncarea este bună

Din păcate nu îmi mai amintesc numele șefei-bucătar, dar mi-a plăcut ce ne-a pregătit. Ne-a propus o combinație de gustări reci și calde, mâncăruri tradiționale românești, cât și rețete internaționale. Meniurile au fost bine gândite și copioase. Am avut mai multe feluri principale de mâncare, exact pe gusturile noastre. În plus, am avut posibilitatea de a combina meniuri normale (cu carne și/sau peste), vegetariene și meniuri pentru copii. Iar desertul a fost la înălțime ! Tortul nu doar arăta grozav, dar a fost și foarte bun. Rețeta originală cu gust de piña colada a fost delicioasă.

4. Echipa de organizare este extrem de profesională

Când am ales locația pentru eveniment, un alt criteriu foarte important pentru mine a fost echipa de organizare. Ceea ce mi-a atras atenția în mod foarte plăcut la Palatul Bragadiru a fost atitudinea profesională, serviabilitatea și amabilitatea organizatoarei, Roxana Chirițoiu. Ea a fost mereu atentă la dorințele noastre, a fost mereu foarte reactivă și ne-a ajutat ori de câte ori am solicitat-o cu vreo întrebare sau vreo problemă.

Întreaga echipă a fost la înălțime. Înainte de eveniment, ne-au răspuns într-un timp foarte scurt la solicitările de pe mail sau telefon, s-au organizat mereu în așa fel încât să ne putem întâlni în momente dificile și au făcut tot posibilul să ne fie pe plac și noi să fim mulțumiți de servicii. Reactivitatea și flexibilitatea lor ne-au impresionat în mod foarte plăcut. Apoi, în ziua nunții, totul a decurs în mod fluid, conform programului stabilit. Iar noi am putut profita pe deplin de petrecere, alături de invitați, fără să ne batem capul cu nimic.

Așadar, dacă doriți să organizați un eveniment de top și memorabil în București, v-o recomand cu mare căldură pe Roxana Chirițoiu de la Palatul Bragadiru. Vă asigur că nu veți regreta alegerea.

Andreea

*Majoritatea pozelor din acest articol au fost realizate de fotografa Katerina Nedelcu

English / Français

Urmăriți noutățile „Lively Romania” pe Facebook

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.