Biciclind prin România: picnic la Sighișoara

comment 1
LOCURI

Biciclind prin România: picnic la Sighișoara

Sighișoara este acel oraș în care „nu te simți în România”. În sensul bun, bineînțeles. Forfota de turiști străini, arhitectura medievală, terasele prietenoase, toate contribuie la amplificarea sentimentului că ești pe undeva prin vestul Europei, dar totuși „acasă”. Oameni mulți, diferiți, turiști de pretudindeni, localnici, români din toate colțurile țării aici par cu toții o comunitate din Evul Mediu, în care toți se cunosc între ei, sunt prietenoși și zâmbitori. Iar căsuțele colorate aproape că șterg urmele gri ale comunismului.

20130504_154636De data aceasta, traseul de bicicletă o să se transforme mai degrabă într-o locație perfectă pentru picnic.  Genul acela de poieniță în inima pădurii, pe care o știu doar pădurarii locului. Și hoții de lemne, bineînțeles.  🙂

Plimbarea este destul de scurtă, având doar vreo 5-6 kilometri, așa că este modul ideal de relaxare după ce ați vizitat Sighișoara.

Punctul de plecare este strada Nicovalei, care pornește de lângă Detașamentul de Pompieri Sighișoara. Drumul începe să urce și apoi intră în pădure. Dacă nu vă abateți de la drumul principal, poienița va fi ușor de găsit, căci se află la capătul acestui drum. Undeva în față, în depărtare este o căsuță țărănească, părăsită probabil, așa că nu va fi greu de recunoscut locația. Vă atașez și o hartă, însă vă recomand să folosiți și Google Earth pentru mai multe detalii.

traseu poienita

Întoarcerea puteți să o faceți pe același drum forestier, sau puteți să vă aventurați la stânga, prin pădure, pentru a ajunge în centrul Sighișoarei, însă pe acolo orientarea este puțin mai anevoioasă. Pe hartă sunt trecute ambele variante.

Cam așa arată poienița ! 🙂

20130503_131824

20130503_131945Și drumul prin pădure…

20130503_124150

20130503_120544Și un prieten din copilărie … 🙂

20130503_143810Picnic plăcut!

Andrada

The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

1 Comment so far

  1. Pingback: Biking in Romania: picnic near Sighișoara - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.