Biciclind prin România: Sibiu-Cisnădie

comments 4
LOCURI

Biciclind prin România: Sibiu – Cisnădie

Nu știu dacă se datorează peisajului spectaculos din împrejurimile Sibiului, verdelui crud de primăvară sau oamenilor primitori pe care i-am întâlnit, dar întreaga excursie cu bicicletele la Cisnădie a fost una din cele mai frumoase și mi-ar părea tare rău să nu împărtășesc și cu alții.

Excursia noastră a durat 4 zile cu tot cu drum și include două trasee complete și o încercare soldată cu o rătăcire prin pădure 🙂 , dar întreaga zonă merită văzută, chiar dacă nu aveți în plan un traseu anume.

Sinceră să fiu, noi aveam în plan cu totul și cu totul alte trasee, însă Radu, de la pensiunea Holzhaus din Tocile, „ne-a dat planurile peste cap”. Într-un sens bun, bineînțeles. Așa că traseele de care o să vă povestesc sunt recomandate de el.

Cum am ajuns la pensiunea Holzhaus din Tocile? Întâmplător, căutând pe google o pensiune drăguță aproape de Sibiu. Și pozele drăguțe de la pensiune au fost factorul decisiv. Iar realitatea a fost chiar mai frumoasă decât pozele.

20130501_080746

Cum se poate ajunge aici ? Pedalând vreo 10 km de la gara din Sibiu și admirând peisajul. Nouă ne-a luat cam 2 ore atunci, pentru că eram cam începători la vremea aia (nu că acum am fi prea avansați 😛 ) dar cei 10 km pot fi străbătuți și într-un timp mai scurt, în funcție de condiția fizică a fiecăruia. Vă atașez aici o hartă cu traseul de la gara Sibiu până la Tocile, ca să vă orientați mai ușor. Detalii despre pensiunea Holzhaus aici.

Dacă decideți să veniți cu trenul până aici, în prima zi nu veți apuca să pedalați prea mult în afara drumului până la Tocile deoarece, din București, trenul face aproximativ 5 ore. Dar și cei 10 km care travesează Sibiu și Cisnădie sunt spectaculoși, mai ales cu munții Făgărași care ne salută țanțoși de pe partea stângă a drumului către Cisnădie.

20130428_180935După vreo 9 km de pedalat, o să puteți admira orașul Cisnădie care se așterne într-o vale pitorească. Nu este un orășel prea cunoscut și nu mulți știu de el, însă cu atât mai mult vă va surprinde într-un mod plăcut, ca mai toate așezările săsești, de altfel.

20130501_093027Drumul trece apoi pe lângă o livadă și continuă printr-o pădure, iar de la ieșirea din pădure nu mai este mult până în Tocile, care se întinde într-o vale cu vedere spre Făgărași într-o parte și spre poalele împădurite ale munților Cândrelului în cealaltă parte.

20130428_184550Detalii traseu:

Gara Sibiu – Cisnădie – Tocile 

Lungime totală aproximativ: 13 km

Grad de dificultate: ușor-mediu (relief deluros) 

Timp de parcurs: 1-2 ore

Echipament necesar: pelerină de ploaie, wind-stopper, cască, cameră de schimb + pompă, loțiune SPF pentru cine are nevoie, apă suficientă

Andrada

The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

4 Comments

  1. Pingback: Locuri românești - Lively Romania

  2. Pingback: Biking in Romania: Sibiu-Cisnădie - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.