Grație Andrei Ojog, gândurile eco-friendly îşi înfig rădăcinile şi în România

comments 6
FABRICAT ÎN ROMȂNIA, OAMENI

Grație Andrei Ojog, gândurile eco-friendly îşi înfig rădăcinile şi în România

În această primă lună din an, continuăm seria portretelor şi interviurilor cu o tânără botoşăneancă care a reuşit să stârnească admirația multor oameni de-a lungul anilor peste tot în țară atât grație frumuseții sale fizice, dar mai ales mulțumită inițiativelor, a personalității sale, cât şi a ideilor minunate despre care ne vorbeşte  în detaliu astăzi…

Vă las să descoperiți mai întâi câteva aspecte esențiale despre această femeie cu un caracter cum nu se poate mai întreprinzator, ambițioasă şi optimistă.

Andra Ojog…Cine e persoana care se ascunde în spatele acestui nume ? O scurtă biografie ?

Capture d’écran 2014-01-05 à 13.23.55„În genere nu îmi place foarte mult să vorbesc despre mine, ci prefer să-i las pe ceilalți să mă cunoască prin ceea ce realizez…

În linii mari, am absolvit Colegiul Național A.T.Laurian Botoşani, profil mate-info, apoi am renunțat la pragmatismul impus de ştiințele exacte şi am studiat Comunicare şi Relații Publice la Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi, continuând cu un Master la SNSPA pe Comunicare managerială şi Resurse Umane.

Am început să lucrez încă din primul an de facultate ca model, ca mai apoi să devin booker şi scout la Avant-Garde Models din Iaşi şi să descopăr tinere talente. Odată cu mutarea în Bucureşti, am lucrat în primă fază la Superlit (firmă de top producătoare de țevi GRP), ca mai apoi să mă întorc la domeniul meu şi să lucrez aproape 3 ani la MRA Models, prima şi cea mai mare agenție de modele din România ca scout şi booker. La MRA am învățat foarte multe tehnici de business de la Liviu Ionescu, un om de afaceri remarcabil, căruia îi datorez o mare parte din ce am devenit eu acum.”

Cel mai nou proiect al tău este Marvelous Store. Ce te-a motivat să iei această inițiativă ?

Capture d’écran 2014-01-05 à 11.52.42„Ideea Marvelous Store datează de ceva vreme în mintea mea şi s-a declanşat în momentul în care majoritatea prietenilor mei au început să se căsătorească şi să facă copii. Abia atunci am conştientizat că produsele pe care tatăl meu le fabrică de ani de zile la Botoşani sunt la fel de utile pe piața din România, cât sunt şi pe piețele din Europa de Vest, SUA, Japonia etc. Aşadar, încurajată de apropiați, am demarat împreună cu prietenul meu magazinul online Marvelous Store. Aici vom vinde în primul rând produsele noastre fabricate în România, dar ne vom extinde şi vom aduce pe piață jucării şi mobilier pentru copii care să îndeplinească următoarele condiții: să fie inovatoare, de calitate, eco-friendly.” 

Pe website, spui că tatăl tău produce de ani de zile pentru export jucării şi mobilier pentru copii…De ce ai aşteptat până acum pentru a lansa această activitate în România ? De ce nu mai devreme ?

„Marvelous Store este o revenire de fapt asupra unui proiect mai vechi, acum mult îmbunătățit. În anul 3 de facultate am deschis această firmă, însă focusul a fost pus atunci pe mobilierul din lemn pentru copii, iar targetul meu erau grădinițele. Aşadar persoane juridice în mare parte. Acum oricine poate cumpăra  produse din magazinul nostru online.”

Spiritul antreprenorial este ceva cu care te naşti sau se învață pe parcurs ?

„Cred că e vorba de puțin din fiecare. Am oameni în jurul meu care au acest simț din naştere şi cu siguranță, cu puține studii, ar putea atinge performanțe considerabile. De asemenea, am văzut cazuri în care antreprenoriatul s-a învățat în mare parte, cu multă ambiție şi motivație… Eu sunt de părere că, dacă îți doreşti cu adevărat să devii antreprenor, poți face acest lucru. Soluții se găsesc tot timpul, trebuie doar să fii deschis oportunităților şi să îți dai o şansă.”

Ce competențe profesionale dobândite în trecut îți sunt de folos azi în noua activitate ?

„În primul rând am învățat să am răbdare şi cred că acest lucru mă ajută nespus acum. Am lucrat foarte mult cu oameni de toate vârstele şi categoriile sociale şi pot comunica direct şi eficient cu oricine. Şi, nu în ultimul rând, am învățat în practică tehnici de persuadare şi negociere.”

Ce trăsături personale de caracter sunt necesare pentru o aşa activitate ?

„Foarte multe. Însă zic eu că cel mai important e să fii proactiv, pozitiv orice ar fi, să ai aptitudini interpersonale, să găseşti mereu soluții şi să fii analitic. Şi cred cu tărie că oricine poate să se auto-educe înspre asta.”

Un moment important în viață ?

„Când am decis să mă mut în Bucureşti. A fost un pas major pentru mine şi mă bucur acum că am făcut asta. Bucureştiul m-a călit şi m-a maturizat nespus.”

O amintire de neuitat ?

„Primul meu job în Bucureşti şi încrederea imediată pe care directorul, Bogdan Nițu, mi-a acordat-o atunci. Am învățat foarte multe de la acest om şi îi sunt recunoscătoare pentru tot.”

O dorință pentru viitor ?

„Să îmi pun proiectele în aplicare şi să ajut. That`s my goal!”

Andra Ojog în 3-5 ani ? Proiecte noi sau investiție totală în Marvelous Store ?

„Preocuparea principală clar va fi Marvelous Store. Am  multe idei de dezvoltare a proiectului şi abia aştept să le pun în practică. Am însă şi idei de câteva proiecte noi  şi cu siguranță în 5 ani le voi materializa.”

___________

Odată ce ați terminat de făcut cunoştință cu Andra, vă invit să aflați mai multe despre proiectul ei curajos şi admirabil ce constă în comercializarea pe piața românească a unor produse de excepție pentru copii : jucării şi articole de mobilier multifuncționale la prețuri acceptabile şi în acelasi timp ochioase, de calitate, inedite şi sustenabile.

Care este povestea acestui nume ? Ce este Marvelous Store ?

marvelous store logo” ‘Marvelous’ este o obsesie personală. Este un cuvânt care mi-a plăcut dintotdeauna : este melodios, frumos, perfect. Când făceam naming-ul am avut multe alte variante mult mai ‘SEO-friendly’ şi mai uşor de reținut, însă am simțit că ăsta e cuvântul care se potriveşte perfect cu ce vrem noi să vindem: produse extraordinare, minunate, fantastice din toate punctele de vedere: design, calitate, adaptate copiilor şi prietenoase cu mediul.”

Cum se diferențiază produsele comercializate de voi de cele ale altor branduri ? Ce propune nou Marvelous Store ?

„Marvelous Store vinde jucării şi mobilier din lemn pentru copii, majoritatea fabricate în România, durabile, sigure şi de calitate. Nu foarte multă lume se poate lăuda cu aceste calități. Pe piața actuală din România, majoritatea produselor de copii sunt din plastic, realizate în China şi multe dintre ele nu dețin certificate privind siguranța copiilor.

babycubeÎn plus, produsele propuse de noi, mai ales partea de mobilier pentru copii, au o caracteristică deosebită: sunt multifuncționale şi pot fi utilizate foarte mulți ani! Dacă la jucării părinții nu consideră că merită să investească prea mult pentru că ‘oricum copilul se plictiseşte repede, ce sens are să îi iau o jucărie care rezistă?’, pe partea de mobilier situația stă exact pe dos. Aşadar, ne-am gândit că ar fi bine să le propunem părinților produse pe care să le poată folosi o perioadă îndelungată, fără să-şi mai facă probleme că micuțul lor creşte şi trebuie să achiziționeze câte un produs pentru fiecare etapă de creştere. Deocamdată, produsele multifuncționale pe care le propunem sunt: pătuțuri, mese de înfăşat, scaune de masă.

Babybay, de exemplu, este în primă fază pătuț pentru bebeluş ataşabil la patul părinților, iar mai apoi poate fi extins atunci când copilul creşte, poate fi transformat în băncuță, masă, scăunel înalt de masă. Aşadar un simplu pătuț de bebe poate fi folosit în diverse forme până pe la 11-12 ani.

babybay

Nu în ultimul rând, scopul nostru principal este ca produsele pe care le selectăm pentru magazinul online să fie inovatoare şi să aibă un design de top. De aceea căutăm mereu producători de lucruri inedite, dar care să îndeplinească şi condițiile privind calitatea şi sustenabilitatea.”

Ce feedback ați avut până acum ? Cum au întâmpinat românii magazinul virtual ?

„Feedback-ul primit este extrem de încurajator. Românii sunt din ce în ce mai conştienți că produsele din lemn sau alte materiale sustenabile reprezintă viitorul. Bineînteles, încă mai avem de lucru la mentalitate până să ajungem o țară ca Germania spre exemplu, unde produsele noastre sunt primele în topul vânzărilor de ani de zile. Însă piața există şi părinții sunt în primul rând grijulii, dorind să le ofere copiilor produse sigure şi non-toxice.”

Ce face Marvelous Store foarte bine şi în ce privințe se poate ameliora ?

„Marvelous Store stă foarte bine la calitatea şi durabilitatea produselor.

În acest moment, cel mai important aspect la care lucrăm este creşterea awareness-ului, iar pentru clienții noştri lărgirea portofoliului de produse.”

Cât de important este caracterul sustenabil al produselor ? Este o cerință constantă din partea clienților români, un criteriu standard de nelipsit sau un simplu argument comercial la moda ?

„Pentru noi caracterul sustenabil este foarte important, ăsta e primul criteriu pentru fiecare produs ales. Din păcate, nu este o cerință primară din partea clienților români şi asta pentru că abia de câțiva ani s-a început educația în țară înspre sustenabilitate. Sunt mai mulți factori pentru care românii nu au ajuns încă la acea maturitate şi eu cred că cel mai important este cel financiar. Plus concepția că sustenabil înseamnă clar mai scump, ceea ce nu e întotdeauna adevărat. Însă noi ne susținem poziția şi vom promova în continuare genul ăsta de produse, asumându-ne riscul de a nu vinde foarte mult deocamdată, dar cu dorința de a ajuta la educarea consumatorului român. Şi mai cred că solul este fertil şi noua generație de părinți începe să fie mai deschisă către schimbare.”

Shoppingul online face parte din cotidianul românilor ? Sau vi se întâmplă des ca anumiți clienți să vă solicite înainte de achiziționare pentru a putea vedea produsele ?

„Shoppingul online la modul general este de ceva vreme foarte uzitat la noi. Însă, într-adevăr, sunt categorii de produse pe care consumatorii români vor să le vadă înainte de achiziționare. De cele mai multe ori, clientul român are următorul traseu: doreşte achiziționarea unui produs, merge în magazinele de profil să vadă oferta, apoi caută online magazinul cu prețul cel mai mic.

În cazul nostru de exemplu, clienții cumpără jucăriile direct de pe site, fără a dori să le vadă înainte. Însă la partea de mobilier, cum e cazul pătuțurilor, se mai întâmplă ca unii clienți să dorească să le vadă live înainte de achiziție. Noi însă încercăm să prezentăm cât mai bine produsele online pentru a uşura procesul de cumpărare.”

Există un showroom/magazin de expoziție al produselor ? Există un stock de produse undeva şi un catalog accesibil sau se poate lucra la comandă ?

„Vom deschide în curând un showroom în Bucureşti cu principalele produse comercializate de noi, astfel ca cei interesați să poată să le vadă şi în realitate înainte să cumpere. Unele dintre produse se aduc doar pe comandă (în genere cele pe care le importăm), însă cele fabricate în România ne străduim să le avem tot timpul pe stoc. Şi, de asemenea, avem alte magazine din alte oraşe cu care am început colaborări (de exemplu Cluj, Iaşi, Craiova), iar produsele noastre vor fi disponibile de anul acesta şi acolo.

Pe pagina noastră de Facebook vom face toate anunțurile, pentru ca lumea să ştie unde poate să vadă şi să cumpere produsele noastre.”

Unde livrați şi în cât timp ?

„Livrăm oriunde în România.

Dacă sunt pe stoc, produsele ajung la client în maxim 2 zile lucrătoare. Dacă sunt pe comandă, produsele sunt livrate în maxim 3 săptămâni.”

Marvelous Store în 3 ani ?

„Un showroom cu cât mai multe produse frumoase, un magazin în Bucureşti si mulți părinți şi copii fericiți!”

___________

Pentru mai multe detalii referitoare la produsele şi brandul Marvelous Store, nu ezitați să vizitați site-ul oficial www.marveloustore.ro sau pagina de Facebook Marvelous Store.

Iar dacă aveți nevoie de informații şi sfaturi diverse cu privire la diferitele etape de creştere ale copiilor dumneavoastră, nu mai aşteptați şi consultați articolele blogului alimentat în mod constant de echipa Marvelous Store.

Have a marvelous day / week  / year / life 😉 !

Andreea

PS: Click here to read the article in English

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

6 Comments

  1. Pingback: Despre Marvelous Store in Gand Nou

  2. Pingback: Sugestii de cadouri pentru copii | GȂND NOU

  3. Pingback: Andra Ojog plants eco-friendly thoughts in Romania, too | HELLO ROMANIA

  4. Pingback: Andra Ojog plants eco-friendly thoughts in Romania, too | HELLO ROMANIA

  5. Pingback: Întâlnire cu designerul grafic Alina Giorgiana Neag - Lively Romania

  6. Pingback: Sugestii de cadouri pentru copii - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.