PlatFerma – produse românești de la mama lor de acasă

comment 1
FABRICAT ÎN ROMȂNIA

PlatFerma – produse românești de la mama lor de acasă

Mens sana in corpore sano.

Sănătatea fizică și sănătatea spirituală sunt interconectate. Gândim pozitiv, suntem productivi și ne simțim bine pe termen lung când avem o igienă alimentară sănătoasă și ne îngrijim organismul. O hrană sănătoasă, fără prea multe produse chimice, industriale, cu tot felul de aditivi necunoscuți este de neprețuit. Ea face mai mult pentru minte și bună dispoziție decât multe alte metode de terapie.

Produsele naturale, locale, bio sunt foarte recomandate în alimentația de zi cu zi. La oraș e mai greu uneori să avem acces la aceste produse. Nu găsim mereu timpul să mergem la piață. Sau nu avem neapărat bunici la țară care să ne dea produsele proaspete ale grădinii. Dar, din fericire, sunt oameni care s-au gândit să propună o soluție avantajoasă : este vorba despre PlatFerma. Vă invit să citiți mai jos interviul cu Ada, fondatoarea proiectului, și să transmiteți apoi mai departe informația.

Ce este PlatFerma mai exact ?

PlatFerma este platforma fermierilor și a gurmanzilor români. Un loc de întâlnire online pentru cei interesați de produse locale, crescute natural în România, și gospodarii care le produc. Fiecare gospodar căruia îi facem un Portret de Fermier are loc de cinste pe Harta Fermelor. Și acesta este doar începutul. Mai bine descoperi PlatFerma în detaliu aici : http://platferma.ro/categorii-platferma/.

Cum a început aventura ?

Aventura a început ca în grădină, cu sămânța unei idei. Ideea a crescut în solul potrivit și-am îngrijit-o cu atenție, pasiune și curiozitate. Până a devenit PlatFerma de azi. Eu (Ada) îmi doream să găsesc hrana pe care-o știu din copilărie. Vroiam să aflu cine mai crește roșia aromată de grădină. Așa că am făcut ce ar face (aproape) orice om curios, pregătit, organizat și pasionat: am început un blog. Blogul a devenit platformă. Mi s-au alăturat prieteni (http://platferma.ro/platferma-jurnal-de-bord-1-echipa-platferma/). A primit apoi o hartă mândră unde marcăm fiecare gospodărie despre care aflăm (http://platferma.ro/harta-fermelor-romania/). Și a început să meargă vestea din share în share și din gură în gură.

Primii care ne-au deschis porţile virtuale au fost familia Corogeanu. Prima vizită la fermă a fost la Sântionluca, în judeţul Covasna. De atunci, adunăm gospodării pe Harta Fermelor din România și ne satisfacem curiozitățile privind gospodarii și produsele lor, meșteșugul și designul autohton, magazine și restaurante locale cu produse naturale, evenimente din zona culinară și orice altceva ne încântă simțurile, sufletul și bunul simț.

Ce tendințe au influențat acest business ?

Tendințele de revenire la modul pe care-l știm noi, românii, natural se simt peste tot în țară. În toate domeniile, de la sănătate și educație la sport, timp liber și deconectare. Oamenilor le e dor de simplitate și noi ne concentrăm pe simplificarea procesului de găsire a produselor românești crescute natural. Ori gătești, ori mănânci în oraș, tot îți dorești bunătățuri care te energizează. Asta duce în continuare la adăugarea pe PlatFerma a magazinelor și restaurantelor din toată țara care vând sau gătesc cu produse locale.

PlatFerma aduce în farfurie bunătățuri familiare și produse inedite, de bază pentru sănătate. Ca să poți prepara cele mai bune mâncăruri din ingrediente simple și de calitate. În completare, aducem pe PlatFerma magazinele, restaurantele și evenimentele care inițiază și completează hrana zilnică. Și asta nu e tot.

Care sunt produsele și serviciile propuse ?

PlatFerma oferă gospodarilor vizibilitate în fața celor direct interesați de produsele, povestea și gospodăria lor și susținere personalizată în promovare.

Gurmanzilor le oferim o hartă interactivă de unde își aleg producătorii din jurul lor și le descoperă povestea, modul de lucru și datele de contact.

Avantajele sunt clare, atât pentru gospodari, cât și pentru gurmanzi. Se întâlnesc la mijloc, pe PlatFerma, și compun motorul platformei.

Avantajele gurmanzilor:

  • găsești produse crescute natural, local, în apropierea ta sau oriunde în România, pe Harta Fermelor,

  • ai toate informațiile despre fiecare producător în Portret de Fermier,

  • ai datele de contact pentru a vizita gospodăria sau a face comanda,

  • poți citi părerile altor gurmanzi și ne poți spune părerea ta în comentarii,

  • rămâi la curent cu noi gospodării adăugate prin newsletter PlatFerma,

  • ne poți recomanda gospodarul tău preferat, asigurându-te că îl ajuți să-ți susțină sănătatea.

Avantajele gospodarilor:

  • detaliile despre gospodăria ta sunt la îndemâna celor direct interesați,

  • gospodăria ta este parte dintr-o comunitate deschisă și în continuă creștere,

  • rămânem în contact și găsim împreună soluții croite pe măsura nevoilor tale,

  • poți învăța de la ceilalți fermieri prezenți pe PlatFerma,

  • ai acces la toate metodele și surprizele pe care le pregătim, inclusiv colaborări cu mass-media, magazine și restaurante și evenimente pe măsură.

Dincolo de avantajele aduse de Portretul de Fermier și Harta Fermelor, PlatFerma conturează multe alte dimensiuni ale hranei și tradiției românești pe care le găsești pe pagina Descoperă PlatFerma.

Care e diferența între PlatFerma și Cutia Țăranului ?

PlatFerma este liantul între inițiative lăudabile cum este Cutia Țăranului și gurmanzi sau afaceri din zona culinară. Am prezentat Cutia Țăranului cu drag în lista cu 21 de branduri românești pe Facebook și abia așteptăm să îi cunoaștem mai îndeaproape.

Cum merge sistemul pentru fermieri ?

Ca să ne cunoaștem și să spunem povestea gospodăriei, fermierii și gospodarii ne trimit mai întâi un email la platferma@gmail.com. Ei ne spun pe scurt despre munca în gospodăria lor. Apoi noi revenim cu o serie de întrebări menite să ne îndrume prin poveste și să ne clarifice detaliile.

Întrebările de la PlatFerma sunt simple (Cine? Ce? Unde? Cum? Când? De ce?), iar răspunsurile fiecăruia sunt cele care diferențiază gospdodarii. Pe lângă detalii, cerem gospodarilor și actele care atestă producția sau calitatea de producător. Odată ce ne-am cunoscut prin Portretul de fermier, putem stabili bazele colaborărilor care urmează.

Diversitatea de suflete, arome și emoții este ceea ce creează magia hranei sănătoase. Apropierea de cei care îngrijesc hrana până ajunge la tine pe masă e secretul recunoștinței.

Dar pentru cumpărători ? Cum ne putem înscrie ?

PlatFerma este deschisă oricui dorește să afle mai multe despre produsele crescute natural în România. Cei care vor să cumpere produsele au la îndemână toate detaliile de contact ale fiecărui gospodar în parte pe PlatFerma. Încurajăm lumea să caute, să descopere, să viziteze și să deguste ceea ce își doresc. Vor găsi mai mult decât s-au așteptat vreodată.

Ce planuri de viitor ?

Ne dorim să umplem harta de gospodării și să întărim legătura dintre gurmanzi și gospodari, în multele feluri în care se poate face acest lucru. Pregătim colaborări cu oameni cu același scop. Acela de a descoperi și susține producătorii și produsele naturale românești. Vor fi atât colaborări online, cât și offline.

Ceea ce vă mai putem spune este că citim cu drag părerea celor care ne scriu pe mail și în comentarii pe site și care susțin activ producătorii români. Ne bazăm pe recomandări să descoperim gospodarii preferați ai României. Așa că recomandă-ne gospodarul tău preferat la platferma@gmail.com ca să ne bucurăm cu toții de diversitate pe Harta Fermelor.

Vă invităm așadar să vă plimbați pe site-ul lor sau pe pagina Facebook și să ii susțineți cum puteți – o înscriere, o recomandare, o vorbă bună, un share 🙂

Poftă bună !

Andreea

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

1 Comment so far

  1. Pingback: Sută la sută românesc - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.