Cârciume cu miros de “acasă”

comment 0
LOCURI

Cârciume cu miros de “acasă”

Zilele cu vreme bună încep să fie numărate.. dar și toamna are avantajele ei când vine vorba de stat la terasă. Vorb’aia, mustul e gustos și pe puțintică răcoare.. 🙂

Mai jos, am realizat o listă cu locuri românești de pretutindeni pe care le-am încercat și mi-au plăcut și am zis să dau sfoară-n țară și la alții. Locuri, terase, cârciume, cafenele… perfecte pentru ultimele zile calde de vară și primele zile mai răcoroase de toamnă!

Hanul Cetății din Saschiz – un loc de suflet unde cu doar 25 de lei puteți mânca cea mai – eco / bio / sau  cum vreți voi s-o numiți – masă! Și cea mai bună socată! 🙂 Locul nu este unul foarte popular dar este singurul din Saschiz. În perioadele aglomerate puteți întâlni câțiva turiști și doi, trei localnici. În restul timpului doar liniștea și priveliștea spre Turnul cu Ceas.  Localizare: Strada Principala nr. 157, Saschiz, Sighișoara. (la 100 m de Turnul cu Ceas). IMG_2350IMG_2345

Casa Cositorului din Sighișoara.  Pitorească, medievală și plină de verdeață. Situată chiar în inima cetății, lângă Scara Școlarilor cu cele 175 de trepte. Găsiți cele mai bune prăjituri făcute în casă! Au și câteva camere de închiriat dar sunt foarte căutate, așa că vă sfătuiesc să vă faceți rezervare din timp. Pentru mai multe detalii puteți accesa website-ul oficial.

     20130503_175224

20130504_174017

Pensiunea Viscri 125 din satul cu același nume – Viscri. E mai mult pensiune însă au o tersasă unde puteți bea o socată bună. Sau puțină dulceață. 🙂 Locul îmbină arhitectura săsească cu cea modernă iar peisajul este unul autentic românesc. Că așa-i la Viscri. Pentru localizare și mai multe detalii puteți consulta website-ul.

Restaurantul Unglerus din Biertan. Aflat chiar lăngă biserica fortificată, cu o terasă foarte primitoare ascunsă într-o cochetă curte interioară. Vă recomand terasa, mai ales dacă cuplați excursia cu o tură de bicicleală. 🙂

68_big

20130502_135702

Cafeneaua Galleria din Brașov. Sau „Galleria Art and Coffee”. Am descoperit-o întâmplător, în timp ce pedalam spre Poiana Brașov. Este la drum și totuși retrasă. A se consuma cu o garnitură de după-amiază însorită de toamnă. Așa, mai de octombrie. Localizare: pe str. Col. Ion Buzoianu, chiar lângă liceul de muzică „Tudor Ciortea”.

image_387_2_large*imagine preluate de pe brasov.thefest.ro și wikimapia.org

Pensiunea Peștera din satul Peștera. Localizată pe dealuri, având munții Bucegi pe de-o parte și masivul Piatra Craiului de cealaltă, într-un peisaj demn de zicala.. „pe-un picior de plai, pe-o gură de rai.. „. Personal, nu am încercat pensiunea, însă priveliștea de pe terasă este superbă. Pentru mai multe informații puteți consulta website-ul pensiunii aici.

20130609_124427Cabana Curmătura din munții Piatra Craiului. O adevărată oază de liniște și aer curat. Care vine la pachet și cu o porție de drumeție sănătoasă. Cabana are o terasă cu vedere la Piatra Craiului, un spațiu în interior pentru vremea rece amenajat într-un stil ce te duce cu gândul la Austria și prețuri extrem de convenabile. Se asemenea, puteți și înopta, atât în cabană, cât și în campingul de afară. Cum ajungeți ? Din Zărnești, pe la Fântâna lui Botorog. Mai multe informații depre traseu, în articolul următor! 🙂

IMG_0710

Cafeneaua Francesca din Cluj, sau… „cafeaua suspendată”. Are un concept tare simpatic. Aici, poți să cumperi una sau mai multe cafele în avans pentru acei oameni care nu își pot permite o cafea. Cafeaua respectivă devine una „suspendată” care va putea fi savurată de cei cu mai puține posibilități financiare. Conceptul, însă,  pare a fi unul nu tocmai nou, el regăsindu-se pentru prima oară în Napoli sub forma „caffe sospeso”.  Tare,nu ?

Am încercat-o recent și este o cafenea micuță și primitoare. Mi-a lăsat impresia a fi mai mult o afacere de familie. Are o grămadă de bunatațuri: multe, multe feluri de ciocolată de casă, tot felul de prajituri și prăjiturele și multe cafele inedite. Bineînțeles, toate produsele pot fi comercializate în regim.. suspendat.:)

Localizare? Piața Muzeului sau în.. inima Clujului.

Și acum, dacă tot am ajuns în inima Clujului, vă mai vând un pont pentru un loc mișto. De fapt, delicios. Corso Bistro se numește și e plin de bunătățuri sănătoase și gustoase.Și niște freshuri cu adevărat savuroase! Localizare: Piața Unirii, vis-a-vis de catedrală.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACeai la Metoc din București. Sau livada din centrul Bucureștiului. Sau ceainăria din livadă. Un loc zen. Într-un timp a fost închisă, sper că s-a redeschis.. căci nu am mai apucat să ajung de mult.. Dar v-o recomand cu căldura de vară!

285061_192689514117609_7327191_n* imagine preluate de pe pagina de Facebook a ceainăriei

Restaurantul Casa Comana,  la doar 50 km de București, la marginea pădurii cu același nume. Potrivită pentru o escapadă de week-end, mai ales la sfârșitul unei zile de bicileală prin pădure. Se află chiar la intrarea în Parcul Natural Comana, pe malul lacului căruia are câteva terase …

Pentru mai multe detalii puteți consulta pagina de Facebook a complexului.933903_10151694158387370_1002294656_n

Orice sugestii de locuri primitoare sunt bine-venite în completarea listei noastre!

Andrada

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.