Despre dragoste & co

comment 0
GȂNDURI

Despre dragoste & co

Se scriu și se spun multe despre dragoste. Unii o trăiesc sub ochii lumii, ȋn văzul tuturor, alții se ascund pentru a o proteja, unii ȋși fac declarații zilnice, alții așteaptă săptămȃni, luni, ani pȃnă să audă un prim „te iubesc”. Nu cred că există o rețetă magică universală pe care toți să o poată cumpăra și fi fericiți pȃnă la adȃnci bătrȃneți.

Uneori dragostea e intensă, fuzională, dar de scurtă durată, alteori se consolidează ȋn timp și devine indestructibilă, alteori e ca un montagne russe. Uneori e oficilizată cu un act la primărie și cu o petrecere și durează o viață, uneori apar copii, alteori nu, uneori se rupe prin separare sau divorț. Nu prea poți ști dinainte ce și cum va fi, dar sentimentul merită trăit din plin, oricare ar fi șansele sale de reușită. E frumos să trăiești povești frumoase, să te trezești dimineața zȃmbind, să adormi ȋn brațele persoanei iubite, să te bucuri cȃnd vezi că cel drag se ȋnseninează imediat la vederea ta, să faci călătorii frumoase, să creezi amintiri pentru zile negre sau povești pentru nepoți.

Unele cupluri ȋși fac cadouri ȋn fiecare lună, altele sărbătoresc fiecare an care trece. Unii oameni așteaptă ocazii speciale pentru a ȋși face cadouri și declarații, alții nu țin cont de evenimente cu iz comercial și ȋși exprimă gratitudinea ȋn zile normale, alții le fac pe amȃndouă, fiecare cum simte și cum vrea. Și asta e bine, pentru că fiecare are libertatea de a trăi cum simte.

Ați remarcat faptul că nu obții niciodată același răspuns cȃnd pui ȋntrebarea „Ce este dragostea?” ? Nu numai că fiecare are propria lui viziune și definiție, dar, ȋn plus, aceasta evoluează și ori de cȃte ori l-ai ȋntreba pe un om ce e dragostea, de fiecare dată ȋți va da o definiție lejer diferită de cea precedentă. Pentru că e un sentiment care evoluează constant. Pentru că oamenii evoluează cu timpul și, obligatoriu, și felul lor de a fi și privi lucrurile se schimbă. Evoluează nu neapărat ȋn rău. Nu neapărat ȋn bine. Dar se schimbă, devin altfel, mai ei, mai adulți, mai compleți. Și dragostea nu poate decȃt să evolueze și ea odată cu oamenii care o trăiesc.

În prag de Sf. Valentin, vă urez o zi frumoasă, pe placul vostru. Ascultați-vă inima 😉 !

dragoste, inima

Dacă aveți chef de cumpărat flori și ciocolată și mers la cinema sau văzut un film acasă, nu ezitați să vă urmați inima.

Dacă preferați o cină romantică și un pahar de vin bun acasă sau la un restaurant intim, bucurați-vă de o seară minunată.

Dacă doriți să cumpărați cadouri scumpe și simbolice, de ce nu ?

Dacă o felicitare e de ajuns, și așa e OK.

Dacă aveți chef de o nebunie sau de a face o surpriză cu un citybreak (hoteluri la prețuri foarte avantajoase găsiți pe www.book-cheap.com), vă rog să duceți ideea pȃnă la capăt !

Dacă nu aveți chef de nimic și sunteți ȋmpotriva sărbătoririi lui 14 februarie, fiți liberi să vă ocupați timpul cu alte activități mai plăcute și mai interesante.

Dacă sunteți departe unul de altul, dați un telefon/SMS/email pentru că face mereu plăcere.

Dacă nu sunteți ȋn cuplu, alegeți o activitate plăcută pentru voi, mergeți la spa, la piscină, vedeți familia sau prietenii, faceți o pauză pentru voi. Pentru că meritați si pentru că vă iubiți pe voi ȋnșivă. Ca să poți iubi și fi iubit trebuie să te iubești tu pe tine mai ȋntȃi (atenție ȋnsă la un narcisism prea ȋnflăcărat 😉 )

„Happy Valentine’s Day !” cum se zice :-).

Și nu uitați de controversatul film „50 Shades of Grey” („Cincizeci de umbre ale lui Grey”), cu o poveste de iubire puțin altfel, care va rula ȋncepȃnd cu 13 februarie.

Fifty_Shades_of_Grey_1421152374_2015

Andreea

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.