Mâncare de suflet ca pentru week-end

comment 0
GȂNDURI

Mâncare de suflet ca pentru week-end

Gata, s-a terminat săptămâna de lucru. Azi e sâmbătă, prima zi de week-end. Putem deci să uităm de mâncarurile făcute în grabă de luni până vineri sau cumpărate la chioşcul/restaurantul de pe colț, să nu ne mai gândim la pauza de masă rapidă când mulți sunt obligați să mănânce la birou, în fața calculatorului deseori, fără a savura prea mult ceea ce au în farfurie sau în tupperware.

În week-end putem să ne delectăm cu mâncăruri mai gustoase. Nu neapărat foarte complicate sau care necesită ore şi ore petrecute în bucătărie, dar mâncăruri cu gust, cu care ne putem delecta atât papilele gustative, dar care ne amintesc de alte momente mai dragi petrecute cu vreme în urmă în familie.

Eu azi aş cam avea chef de nişte clătite la cuptor, aşa cum făcea mama. De alea cu brânză proaspătă de văcuță, molcuțe şi parfumate de se topesc în gură.

clatite cu branza la cuptor

De câte ori mănânc pufoşeniile şi bunătățile astea de clătite îmi amintesc de mesele de prânz la sfârşit de săptămână în familie, cu mama, cu tata, cu mătuşa, cu unchiul, cu sora, cumnatu’, etc. Şi zâmbesc. Mănânc deci zâmbind, în linişte, fără să mă grăbesc, savurez fiecare muşcătură şi simt că fac o pauza, că sunt în week-end, că profit de timp. Şi e bine.

Poftă bună !

Andreea

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.