Moldovencele sunt frumoase, nu-i așa ?

comments 2
OAMENI

Moldovencele sunt frumoase, nu-i așa ?

Într-o lume în care contează mai mult carierele decât oamenii, valorile adevărate își găsesc cu greu locul. Tânjim după CV-uri spectaculoase, după faimă și bani, după poziții de conducere, după recunoaștere socială, apreciere și un număr mare de like-uri pe Facebook. Dar uităm să fim oameni…

Presentation1

Pe Andreea Prodan o cunosc de la Liceul de Arte din Botoșani. Pașii ei se îndreptau către artă, grafică și pictură, când viața ei a luat o altă întorsătură: a devenit un model cu o carieră de succes. A terminat facultatea de publicitate, iar acum, în pauzele dintre ședințele foto, învață pentru facultatea de medicină  – o nouă provocare pentru ea. Deși are o viață visată de multe fete, cu apariții pe coperte de revistă și ședințe foto, Andreea nu s-a lăsat impresionată de aceste lucruri, iar pentru ea este mai important să exceleze la capitolul „viață”. Nu o interesează divele, costumele sofisticate sau Breakfest Channel. Pentru ea, singura putere supranaturală este iubirea care se află în „armele proprii”.

10150075_766934996663977_1423446411_nAndreea, se spune că lumea modei este una dură. Ce dificultăți ai întămpinat? Ai reușit să te impui de la început.

Andreea Prodan : „Lecția mea din ziua de azi este iubirea față de oameni. E mai greu ca la mate, căci 1 și cu 1 fac mai mult decât 2. Credeam că e ușor să fii om. Dar când apar complicații? La ce bun x, y sau z? Necunoscutele m-au derutat mereu, iar gradul problemei niciodata nu am vrut să-l ridic. Mereu am avut coloana verticală și nu am acceptat compromisuri.

Lumea modei nu este numai lapte și miere: întâlnești o grămadă de fete cu pretenții de “olimpice”, repetente la capitolul viață, elemente neutre ce nu se schimbǎ de fel, cu o compoziție chimică egoistă și rece. Clar, incompatibilitate cu mine! Eu  știu ce să ofer, ce să primesc, sa mă bucur de frumosul din alții…”

Apariții pe coperte de reviste, ședințe foto, modă… cred că majoritatea fetelor au visat la un moment la asta. La tine toate acestea au devenit realitate. Care sunt avantajele și dezavantajele unei cariere în modelling?

Andreea Prodan : „Așa este. Sunt multe fete frumoase, dar ceea ce le diferențiază de celelalte este personalitatea, inteligența, motivația de a reuși etc. Un avantaj în modelling, pe lânga banii câștigati și călătoriile în locuri de vis, îl reprezintă avantajul de a lega/ câștiga prietenii frumoase. Te maturizezi mult mai repede față de prietenele tale și capeți o experiență de viață inedită. La capitolul dezavantaje, trebuie menţionat că, în această industrie, modelele au un program foarte încărcat, adică până la 10 casting-uri pe zi, feeting-uri, şedinţe foto, prezentări de modă. Se trezesc devreme, sunt departe de casă, călătoresc foarte mult şi desigur trebuie să se gospodărească singure.”

Cum este lumea modei în România? Cum sunt văzute româncele în această industrie?

Andreea Prodan : „În România lumea modei este considerată un hobby. Fetele acceptă să lucreze pe gratis doar ca să apară pe o scenǎ, iar clienților le convine; de aceea vedem atâtea ‘modele de duzină’. Avem femei frumoase, dar din păcate nu sunt promovate de cine trebuie. În România nu prea se face modelling.”

10178197_766940119996798_221568422_n

Care sunt cele mai importante proiecte în care ai fost implicată?

Andreea Prodan : „Au fost multe proiecte importante, dar câteva de suflet sunt: calendarele și cataloagele de lenjerie Piera, Jolidon, L’oreal professionnel, revista ELLE, revista JOY, Unica, Bolero, Rumours magazine, Guara, Nelly, Nail Art by Lore, L’avenue, Flo&Jo etc.”

10152978_766936276663849_1860945288_nPentru ce agenții activezi în prezent?                    

Andreea Prodan : „Colaborez cu câteva agenții din România și din afarǎ, dar mai mult sunt pe cont propriu.”

Ai studiat la Liceul de Artă în trecut…arta a rămas încă o pasiune pentru tine?

Andreea Prodan : „Da…Arta va rămâne mereu o pasiune pentru mine.”

Un loc de suflet din România în care te regăsești?

Andreea Prodan : „Orașul meu de suflet în care am copilărit este Botoșani. Și aici ziua are tot douăzeci și patru de ore, iar Crăciunul tot pe 25 decembrie se sărbătorește. Îmi amintesc cu drag de zilele în care eram elevă la liceul de arte plastice de aici și cât de greu am lăsat în urmă prietenii și obișnuința orașului, pentru a merge în Cluj la facultatea de publicitate.”                                  

O amintire frumoasă ?

Andreea Prodan : „Cea mai frumoasă amintire este copilăria, clipele petrecute alături de mama…căreia îi datorez viața cu tot ce are ea mai bun și mai frumos. Îmi este dragă…numai gândul la ea mă emoționează. Cuvintele din gât nu mi se mai desprind, iar sunetul rămâne în torace, când vreau solemne declarații…”

Planuri de viitor ?

Andreea Prodan : „Îmi doresc tare mult să am media mărita la materia numită  “viața așa cum e ea”!  Să plec în Suedia alături de logodnicul meu ‘and to live happily ever after <3 ‘.  Vis-a-vis de carieră, momentan am început încet, dar sigur, să studiez pe partea de medicinǎ și să îmi încep viața cu o nouă provocare.”

Andrada

 The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

2 Comments

  1. Pingback: Moldavians are beautiful, aren`t they ? - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.