Biciclind prin România: Bunești-Viscri

comments 2
LOCURI

Biciclind prin România: Bunești-Viscri

Că tot vorbeam despre rețeaua de trasee de bicicletă Transylvania Bike Trails în unul din articolele anterioare, vă mai oferim o sugestie de biciclit în cadrul aceleiași rețele. Traseul poate fi început atât din Bunești cât și din Viscri, iar lungimea dus-întors a traseului este de aproximativ 20 km. Există și un drum de țară de vreo 7 km care duce la Viscri, așa că noi vă sugerăm să porniți pe acel drum pentru puțină încălzire, apoi să intrați pe traseu înapoi către Bunești. Vă puteți petrece noaptea în oricare din cele două sate, deoarece sunt o grămadă de case de oaspeți/ pensiuni în împrejurimi, iar cele mai multe dintre ele servesc și mâncare. Bineînțeles, traseul poate fi găsit în totalitate pe aplicația TBT!

Câteva sugestii de locuri/ activități în zonă:

  • Cazare: Viscri 125, Viscri 195, Bike check Inn (Bunești) dar sunt și alte pensiuni pe care, deși nu le-am testat personal, sunt convinsă că sunt grozave
  • Mâncare: majoritatea pensiunilor menționate oferă și mic dejun/ prânz sau cină
  • Punte de interes: Biserica Fortificată din Viscri, de mers la vânătoare de trufe (în lunile octombrie – noiembrie, pentru mai multe detalii contactați Viscri 125 sau Bike Check Inn), încercați produse locale (siropuri, dulcețuri, brânză de la stână)

Drumul către Viscri

Casă din Viscri

Traseul Viscri-Bunești

Pădurile de pe traseu

Vedere peste Târnava Mare

Intrarea în Viscri

Produse locale de vânzare pe străzile din Viscri

La țară

Biserica Fortificată din Viscri

Strada principală din Viscri

Savurând o socată la pensiunea Viscri 125

Andrada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

2 Comments

  1. Pingback: Locuri românești - Lively Romania

  2. Pingback: Biciclind prin România: Târnava Mare - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.