Despre femei şi tendințe fashion cu Laura Chiriță

comment 0
FABRICAT ÎN ROMȂNIA, GȂNDURI

Despre femei şi tendințele fashion în România

Feminitatea este un set de atribute şi caracteristici care definesc felul de a fi al unei femei. De a se comporta, de a-şi exprima senzualitatea. O femeie are la dispoziția sa nenumărate accesorii ce îi permit să dea înspre vedere lumii stilul ei feminin, caracterul ei, fie el suav, puternic sau încrezător. Ea poate apela la o anumită atitudine, un anumit comportament sau poate avea un anumit tip de reacție. Dar poate, de asemenea, utiliza acessorii tangibile de make-up sau diverse articole vestimentare. Într-adevăr, hainele oferă femeilor o paletă nedefinită de posibilități de a îşi exprima feminitatea şi stilul personal.

Cu toate că România este o țară care a stat şi mai stă încă destul de bine la capitolul industrie textilă (nenumărate firme străine faimoase delocalizând la noi în țară partea de producție), designul vestimentar nu reprezintă încă, la momentul actual, punctul forte al României. Dar tinerii designeri români lucrează aprig la ameliorarea acestui aspect. Pentru că astăzi uniforma universală Zara sau H&M nu mai satisface populația locală. Aceasta e dornică de a îmbrăca un stil propriu care permite femeilor să se simtă unice, dar şi care încurajează dezvoltarea unei economii locale, autentice, sustenabile.

Astăzi, less is more şi stilul glam-chic fără a da în exces îşi face drumul încet dar sigur pe piața românească. La fel ca şi labelul „made in Romania”.

Pentru a afla mai multe despre viziunea generației tinere asupra modei în România, vă invit să citiți interviul nostru cu Laura Chiriţă, designer vestimentar, cu un studio deschis la Timişoara.

Laura Chiriță în câteva cuvinte pentru cei care nu te cunosc ?

Laura Chiriţă : Hibrid de PR cu designer vestimentar, iubitoare de animale şi voluntară.

Cu ce te ocupi, de când, cum, de ce ?

Laura Chiriţă : Mă ocup cu designul vestimentar. De când mă ştiu, din pasiune pentru puterea hainelor şi din cauza bunicii mele care era croitoreasă şi m-a ţinut pe lângă magia materialelor. Însă cu atelier şi website de un pic peste un an. Din 2016, după ce am terminat masterul în design vestimentar.

Cum stă România la capitolul « design vestimentar » ?

Laura Chiriţă : România stă tot mai bine la acest capitol. An de an ies generaţii noi de designeri cu idei fresh, iar româncele sunt tot mai interesate să cumpere haine produse local, cu un design original, în serie mică sau chiar unicat. Deoarece brandurile fast fashion sunt ca o uniformă de care ele încearcă să scape.

Ce stiluri vestimentare sunt prizate de românce ? 

Laura Chiriţă : Minimalism cu un strop de glam.

Care sunt tendințele în modă astăzi în România? Care sunt influențele în general ?

Laura Chiriţă : Tendințele la nivel global, nu doar în România, sunt foarte subiective şi volatile. O postare pe Instagram de la o vedetă poate genera o tendinţă sau o poate ucide în materie de minute-ore. Aşa că prefer să cultiv un stil anume, decât să mă ghidez după tendinţe.

Ce te inspiră pe tine în mod personal ?

Laura Chiriţă : Mă inspir din multe părţi – din natură, călătorii, din preferințele clientelor, dintr-o culoare/formă anume pe care apoi o dezvolt la nivel de colecţie.

Care sunt secretele succesului în fashion azi în România în opinia ta ?

Laura Chiriţă : Multă muncă, hotărâre, promovarea potrivită în locurile potrivite, prezenţă online.

Ce au deosebit creațiile tale şi cui se adresează ele?

Laura Chiriţă : Creaţiile mele au un pic din mine în ele, iar asta face fiecare brand să fie diferit. Au un strop de broderie manuală sau aplicaţii neaşteptate, ori o eleganţă actuală unică în felul ei.

Care e povestea celei mai recente colecții Laura Chiriţă ?

Laura Chiriţă : Cea mai recentă colecţie e cea de toamnă-iarnă 2016-2017 şi se numeşte „Black&Gold”. E inspirată din strălucirea nopților de iarnă şi conţine piese de cocktail şi seară, din materiale prețioase, în tonuri de negru cu auriu.

Unde găsim produsele semnate Laura Chiriţă ?

Laura Chiriţă : Pe website-ul www.laurachirita.ro (în curs de upgrade), pe pagina Facebook Fb.com/atelierlaurachirita şi în atelierul din Timişoara.

Ce planuri de viitor ?

Laura Chiriţă : Colaborări cu magazine de designeri din țară, atât online cât şi fizice şi creșterea businessului pe partea de bridal/ luxury custom made.

Puteți afla mai multe despre Laura citindu-i autoportretul aici.

Andreea

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.