(Re)Descoperiți tradiția în mediu urban !

comment 1
FABRICAT ÎN ROMȂNIA, LOCURI

(Re)Descoperiți tradiția în mediu urban !

Lume, lume ! Veste mare!

Începând de astăzi, 14 septembrie, şi până duminică, 20 septembrie, în Centrul Vechi al Bucureştiului, pe Lipscani 47, are loc primul eveniment din seria “Conectează-te la tradiție!”! Pentru că avem tradiții frumoase.

Evenimentul este organizat de Art & Craft, cea mai mare firmă de retail de produse româneşti cu valoare sentimentală. Ei vă propun produse autentice de artizanat şi de artă populară, suveniruri româneşti, produse proprii cu design original şi o gamă variată de delicatese cu specific românesc.

conecteaza-te la traditie

Zilnic, între orele 12:00 – 20:00, meşterul popular Marin Preduşel va face chiar el demonstrații gratuite de realizare a instrumentelor muzicale din lemn. Tot el va umple atmosfera de zâmbete şi voie bună datorită spectacolelor de muzică populară pe care le va susține. Marin Preduşel  este cel care a inventat fluierul cimpoi şi tigva. El realizează de când se ştie instrumente muzicale tradiționale de suflat: fluiere, piculine, cavale, ocarine.

Pe lângă demonstrațiile gratuite de meşteşug şi muzică populară, Art & Craft organizează de asemenea o expoziție cu vânzare de produse tradiționale româneşti. Produse cu valori originare din moşi strămoşi, demne de a fi preluate şi transmise mai departe de generațiile mai tinere. Pentru că arta, meşteşugul, cultura şi tradițiile nu au vârstă. Nici dată de expirare. Ele pot fi expuse şi practicate atât în mediu rural, cât şi urban.

Conectează-te la tradiție chiar în centrul Bucureştiului !

Andreea

PS : Laura Manache, mulțumim pentru poza frumoasă !

The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

1 Comment so far

  1. Pingback: (Re)Discover Romanian traditions in the heart of Bucharest ! - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.