O mare de pauză / o pauză de mare

comment 1
GȂNDURI, LOCURI

O mare de pauză / o pauză de mare

A venit vara de ceva vreme şi tare bine-mi pare !

Mă bucur de zilele însorite şi spațiile înverzite, de plimbările pe înserat prin parc, de înghețatele bune pe care le mănânc la prânz şi seara, de rochițele şi fustițele lejere pe care pot să le port, de hăinuțele colorate, de ieşirile la picnic, … Dar cel mai mult mă bucur vara de vacanță şi de plecarea tradițională la mare. Da, la mare. Ştiu că e lume care preferă pe arşiță şi caniculă să meargă la munte, la răcoare, să se plimbe pe marginea lacurilor sau să se scalde în piscină pentru a se răcori. Dar eu nu fac parte din acei oameni.

image_00008

mare

Vara e sinonimă cu pauza la mare, cu destinderea pe plajă, cu bronzatul, cu bălăcitul prin valuri. Nimic nu mă relaxează mai bine decât privirea spre nemărginirea mării şi sunetul valurilor sau al pescăruşilor.

Îmi place să mă îmbăt cu apa de mare şi dimineața, la răsărit, şi la prânz, şi după-masa, şi seara, şi noaptea. Oriunde aş fi la mare, ador să mă îndulcesc cu paranteza asta fermecată din an şi să profit de plăcutul farniente pe malul mării, de care am impresia mereu că nu mă mai pot sătura.

image_00003

Când sunt la mare, mă bucur de fiecare moment şi mă întind ca pisica la soare. Alerg prin apă, înot, mă plimb cu barca/vaporul, joc volei, stau pe saltea, mănânc peşte, admir răsăritul şi asfințitul. Iar valiza cu gândurile legate de serviciu şi de cotidianul în mediul urban cimentat e undeva ascunsă sub pat, să nu dau de ea.

Nu fac altceva decât să trăiesc momentul prezent, să mă învigorez, să îmi reîncarc baterille şi să profit de minunata pauză de mare la care visez în tot restul anului ;-).

image_00001

image_00005Acestea fiind spuse, sper că v-am făcut poftă să faceți o pauză la mare, aşa că vă urez escapadă sau vacanță frumoasă pe litoral !

Andreea

The version in English here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

1 Comment so far

  1. Pingback: Seaside break - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.