Noile specialități culinare românești?

comment 0
GȂNDURI

Noile specialități culinare românești?

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti. Mă rog, nu prea mai este, dar eu tot povestesc. De când laptele era lapte și brânza era brânză. De când denumirea de socată venea de la soc și nu de la Fanta. De când roșiile erau roșii și nu cireșe.

A fost odată ca niciodată o mâncare tradițională românească. Apoi a venit capitalismul, cretinismul și „cool”ismul și mâncarea noastră a fugit mâncând pământul. Așa că, românii fiind inventivi, au reinterpretat mâncarea tradițională ca s-o facă să fie „fashion” și „trendy”. Și ce să vezi, chiar au reușit!

McDonald`s și KFC sunt în topul preferințelor românilor! Cartofii ăia prăjiți de la McDonald`s sunt venerați de 90% din populație! Nu contează că nu au niciun gust, că sunt făcuți din pastă cu o compoziție identică cu a plasticului și că nici măcar nu se strică ! Nu, frățică, ăia sunt adevărați!

Nu contează că prețul unui produs de la Mcdonald`s nu acoperă nici măcar valoarea ambalajului, darămite valoarea alimentului în sine! E ca și cum ai cere  „O porție dublă de cancer, vă rog!”.

Pentru cei care nu vor să se obosească să facă un drum până la un fast-food (că de`, deplasarea e a naibii de solicitantă) există varianta cartofilor prăjiți în casă. Desigur, într-o tigaie plină ochi de ulei pentru a se asigura că tuberculii sunt scufundați în totalitate în lichidul propriu-zis. Majoritatea folosesc același ulei pentru vreo 5 prăjiri consecutive pentru a economisi cei 3 lei aferenți unei sticle.

Ăăă , m-am pierdut în entuziasmul prezentării cartofilor prăjiți și aproape era să uit să vă povestesc de băutura de bază a românilor cool – Coca Cola. Sau mai simplu, Cola. Dacă nu bei Cola, ești degeaba, frate! Vreo 2 litri pe zi, așa, ca să fii sigur că pe lângă diabetul zaharat, cariile dentare și arsurile la stomac, vei avea ficatul…care ficat?

Mă mai întreabă uneori câte o persoană cu privire de automat de cafea „Cum?!? Tu nu bei Cola? Nici atunci când ți-e sete?!? „. Unu la mână, așa fraieră cum sunt, eu am fost învățată că atunci când ți-e sete, bei apă. De unde și vorba aia cu 2 litri de apă pe zi. Doi la mână, aceeași persoană se mai și întreabă mirată ce fac de sunt așa slabă. Beau apă, ca fraiera.

Bineînțeles, pe lângă plasticul prăjit și toată gama de „răcoritoare” (care te răcoresc de tot la un moment dat) mai e și mult-prea-cunoscuta șaorma cea de toate zilele. Cu de toate! Adică : ebola, salmonella, mâini nespălate, gândaci de bucătările și alte cele.

Poftă bună! 🙂

Andrada

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.