Ce se ascunde în spatele unui „friend request”?

comment 0
GȂNDURI

Ce se ascunde în spatele unui „friend request”?

O braziliancă strânge ultimii bani pentru a putea să-și plătească o factură. Pune factura și banii într-un plic pe care îl bagă în buzunar. Se urcă pe motocicletă și pleacă către locul cu pricina. Pe drum, curentul generat de viteză face ca plicul să iasă din buzunar și astfel îl pierde. În momentul în care ajunge la ghișeu să plătească factura, își dă seama ce s-a întâmplat și o cuprinde disperarea. Erau ultimii ei bani…

Resemnată, se întoarce acasă. Timpul nu mai poate fi dat înapoi.

Spre seară, primește un friend request pe Facebook de la o persoană necunoscută, alături de un mesaj: „Bună, am găsit plicul cu banii pe care i-ai pierdut și am mers să-ți plătesc factura. Trebuie să-ți dau rest 40 de reali.”

Povestea s-a întâmplat acum câteva zile și mi-a fost povestită de o amică din Brazilia. Da, știu că blogul este despre România și ar trebui să scriu despre ce se întâmplă în România dar nu m-am putut abține. Întâmplarea se află pe toate titlurile din presa braziliană și nu numai. Și apoi, acest tip de comportament nu ne este complet străin iar românii ar fi la fel de mirați dacă s-ar întâmpla ceva asemănător în România.

Voi cunoașteți astfel de întâmplări din România ? Chiar sunt curioasă.

Andrada

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.