Ieșire culturală la Palatul Mogoșoaia

comments 3
FABRICAT ÎN ROMȂNIA, LOCURI

Ieșire culturală la Palatul Mogoșoaia

România este o țară foarte frumoasă ce are mult potențial turistic și economic. Eu știu asta, soțul meu știe, colegii, prietenii și membrii familiei mele știu. O parte din români sunt conștienți. La fel și câțiva străini ce au călătorii în țară sau văzut câteva poze reprezentative. Dar nu putem spune că este genul de informație cunoscută de toată lumea. Chiar dacă în ultimii ani din ce în ce mai multe agenții și website-uri de turism au inclus România în lista țărilor trendy care merită vizitate.

Pe website-ul nostru – în rubrica intitulată „Locuri” – încercăm să prezentăm cât mai multe locuri frumoase din țară. Fie ele regiuni, orașe, sate, târguri, restaurante, circuite cicloturistice, trasee de trekking/ hiking, etc. Pentru noi este foarte important să facem cunoscute și altora cunoștințele noastre cu privire la cele mai frumoase locații din țară. Cu atât mai mult cu cât aceste locuri sunt reprezentative pentru cultura românească. Sau dacă oferă produse, servicii și experiențe de calitate. Sau pun în evidență anumite trăsături ale culturii, stilului și identității românești.

Mogoșoaia

Domeniul Mogoșoaia se încadrează perfect în această categorie de locații. Domeniul este compus de niște grădini extrem de frumoase. Ele înconjoară biserica, palatul cultural, cât și casa de oaspeți – restaurant, toate construite în stil brâncovenesc (inspirat din arhitectura italiană ce utilizează cărămizi roșii).

Turnul cu intrarea la palat, biserica și vedere parțială a restaurantului

Restaurantul și Casa de Oaspeți

Terasa restaurantului situat la parterul Casei de Oaspeți

Despre trecutul și geografia Palatului Mogoșoaia

Domeniul este situat la aproximativ 10 km de București (Strada Valea Parcului 1, Mogoșoaia, România). Palatul a fost construit între 1698-1702 de către Constantin Brâncoveanu, prinț al Țării Românești.

De-a lungul timpului, palatul a fost han otoman. Bombardat de forțele aeriene germane în 1916, a devenit mai târziu loc de întâlnire pentru politicienii și aristocrația românească. În cel de-al Doilea Război Mondial, palatul a fost naționalizat de comuniști. A devenit muzeu în 1957.

În prezent, palatul, biserica și grădinile pot fi vizitate de către turiștii de pretutindeni. La restaurantul – casa de oaspeți au loc diverse evenimente private sau culturale: expoziții, festivaluri, conferințe, saloane, ședințe business, etc.

Palatul brâncovenesc ce se poate vizita

Grădinile centrale ale domeniului

Despre diferitele activități ce pot fi organizate la palat

În această vară (august 2017) am avut ocazia de a organiza o după-amiază culturală superbă pentru un grup de francezi veniți la București pentru câteva zile. Cu ajutorul dnei Ana Paulina și a colegilor și partenerilor săi, am organizat un prânz tipic românesc. Acesta a fost însoțit și de o degustare de vinuri autohtone, cât și de vizita grădinilor și a palatului. Evenimentul a fost un adevărat succes. Invitații au fost foarte mulțumiți de calitatea serviciilor și a produselor, a mâncării. Ei au fost fermecați de frumusețea și atmosfera locației.

Pe parcursul unei după-amiezi, au avut privilegiul de a mânca într-un cadru unic superb, pe terasa de sub coloane (privatizată pentru ei). Au degustat vinuri românești de excepție într-o sală cu o decorație tipică românească și au putut vizita palatul și afla mai multe despre povestea sa și despre stilul brâncovenesc.

Spațiul închiriat de noi în Casa de Oaspeți pentru eveniment

Începutul sesiunii de degustare a vinurilor

Degustarea de vinuri

Prânzul de pe terasa de la etaj, cu o vedere superbă asupra domeniului

Informații utile

Așadar, dacă locuiți sau sunteți în trecere prin București, vă recomandăm cu multă căldură vizita domeniului Mogoșoaia, propice pentru diverse activități. Vă puteți plimba prin grădini într-o după-amiază de vară sau toamnă și admira priveliștea spre lac. Puteți vizita palatul și biserica și afla mai multe despre Constantin Brâncoveanu. De asemenea, puteți petrece într-un cadru unic împreună cu familia și prietenii, puteți organiza evenimente corporate, puteți lua prânzul sau cina într-un cadru sublim. Sau pur simplu puteți face câteva poze memorabile pe timp de primăvară, vară, toamnă sau chiar iarnă.

Dacă aveți intenția de a vizita pur si simplu palatul sau grădinile, nu e nevoie de rezervare. Însă pentru a organiza evenimente de grup, vă încurajăm să consultați website-ul dedicat și să scrieți la următoarea adresă email: rezervari@palatebrancovenesti.ro.

Andreea

*Pozele sunt realizate de fotograful Oana Gociman

The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

3 Comments

  1. Pingback: Cultural outing @Mogoșoaia, a beautiful Romanian castle - Lively Romania

  2. Pingback: Locuri românești - Lively Romania

  3. Pingback: România văzută de străini - episodul #1 - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.