Biciclind prin România: Bunești-Sighișoara

comment 0
LOCURI

Biciclind prin România: Bunești-Sighișoara

Traseul din Bunești către Sighișoara este, probabil, cel mai lung din întreaga rețea Transylvania Bike Trails. Deși are o lungime de aproximativ 60 km, faptul că urmărește curbele de nivel din zonă îi conferă un grad de dificultate mediu, astfel încât orice biciclist amator îl poate termina în 4-5 ore.

Deoarece avem la dispoziție aplicația TBT, este de prisos să descriu aici întregul traseu, pas cu pas. Voi menționa doar câteva informații care mi s-au părut utile și o scurtătură.

În primul rând, trebuie să începeți cu traseul Bunești-Criț.În centrul satului Criț veți găsi un mic magazin de unde vă puteți aproviziona cu apă și alimente energizante. Vă recomandăm să faceți asta, deoarece este singurul loc pe parcursul întregului traseu.

Din centru, va trebui să virați la stânga și să urmați drumul forestier până când vă intersectați cu traseul propriu-zis. Drumul forestier are o pantă ascendentă însă nu este prea abruptă. După ce intersectați traseul, consultați aplicație și totodată marcajele.

transylvania

Începutul drumului forestier

Un loc pentru popas

Traseul se face în cea mai mare parte prin pădure, ceea ce îl face impresionant primăvara și toamna.

trasylvania bike trails

Pădurile Sighișoarei

Pe la jumătatea traseului veți ieși din pădure într-o zonă de dealuri. Aici va trebui să virați la stânga, conform aplicației. Ar trebui să fie și un indicator către Sighișoara. Veți pedala de acum pe o porțiune de câțiva kilometri pe dealuri golașe, până veți intersecta pădurea din nou. Atenție mare însă, în această zonă există și o stână ce are niște câini nu tocmai prietenoși.

Dealurile Sighișoarei

După ce intrați din nou în pădure mai aveți cam o treime de traseu. Când vă apropiați de Sighișoara, veți avea două opțiuni: să urmați traseul pe aplicație și indicatoarele prin pădure sau să mergeți pe drumul forestier prin satul Aurel Vlaicu. Noi le-am încercat pe amândouă și am ajuns la concluzia că prima opțiune este mai spectaculoasă dar a doua este ceva mai scurtă. Voi decideți.

Andrada

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.