I’m Romanian – Magda David, româncă

comments 2
I'M ROMANIAN, OAMENI

I’m Romanian – Magda David, româncă de 38 ani, originară din Bârlad, stabilită în Iaşi

De meserie inginer confecții piele şi mămică a două fetițe extraordinare!

Din fericire pentru mine, nu sufăr de „efectul de turmă”. În consecință, îmi plac lucrurile unicat, autentice. Îmi plac iile româneşti şi, dacă mi-aş permite financiar, aş plăti dublul prețului cerut unei femei care coase o astfel de ie. Îmi plac jucăriile cusute de mine, dar şi cele de lemn făcute de diverşi meşteşugari.

Faptul că-mi plac lucrurile unice, făcute la comandă, se răsfrânge asupra tuturor domeniilor din viața mea : încălțăminte, haine, decorațiuni, etc.

Nu am un motto, nu am exemple de urmat. Cred în Dumnezeu şi mi-e de-ajuns 🙂 !

De asemenea, cred în unicitate, în autenticitate, în ambiție, în determinare. Îmi doresc să transmit copiilor ideea că este minunat să ai un lucru al tău, cum nimeni altcineva nu mai are şi care-i lucrat de două mâini, special pentru ei. Acest sentiment este minunat. 

Pe fetele mele încerc să le educ în acest spirit al aprecierii valorilor REALE. Le învăț să nu fie superficiale, să nu se lase conduse de tehnologie. Ci să se folosească de ea pentru a-şi valorifica potențialul. Să citească cărți şi nu notebook-uri, să picteze şi să deseneze cu mâinile, nu pe laptop. Vreau să se joace în noroi, nu pe tabletă. Să asculte muzică populară pentru că e frumoasă şi e a NOASTRǍ, cum alta în lume nu-i ! Să facă în viață lucruri care le plac, nu care trebuie făcute pentru că aşa vor cei din jur. Vreau să le păstrez cât mai mult cu picioarele pe pământ, să aprecieze fiecare zi, fiecare curcubeu, fiecare norişor sub formă de purceluş (aşa cum îmi spune cea mică). 

Copiii vin pe lume ca un „CD blank”. Fără nicio informație (excepție făcând ce au în subconştient din viața intrauterină). Iar pe parcursul vieții acumulează informații diverse. De aceea încerc, atât cât ține de mine, excluzând influența societății, să le ofer cele mai bune şi folositoare cunoştințe!

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

2 Comments

  1. Pingback: I'm Romanian - Magda David - Lively Romania

  2. Pingback: Rezoluțiile și proiectele noi pentru anul 2018 - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.