Crazy Donut : gogoși delicioase și ochioase

comment 0
FABRICAT ÎN ROMȂNIA

Crazy Donut – gogoși delicioase și ochioase

În ultimii câțiva ani am remarcat faptul că din ce în ce mai mulți români se hotărăsc să pună pe picioare afaceri mai mici sau mari în România. În rubrica „Fabricat în România” de pe site-ul nostru aveți totalitatea articolelor noastre redactate pe această temă până acum. Veți remarca cu siguranță că mâncarea, moda și accesoriile, jucăriile, amenajarea interioară și nu numai sunt sectoare în plină dezvoltare în țară.

Urmând bunurile obiceiuri, astăzi am decis să vă prezint un nou business românesc lansat de Marinela și de partenerul ei de viață în Timișoara, dar care se dezvoltă rapid și în alte orașe din țară. Este vorba despre ‘Crazy Donut’, o gogoșerie nebună ce propune clienților gogoși și băuturi delicioase, preparate zilnic în mod artizanal cu ingrediente de calitate, spre marea bucurie a românilor.

Pentru a afla mai multe despre produse, despre modul de preparare și localizarea magazinelor, vă invit să citiți interviul acordat de Mari, co-fondatoarea brandului.

Când și cum a început aventura Crazy Donut ?

‘Crazy Donut’ a început acum aproape trei ani. Într-o zi geroasă de noiembrie, stând în dormitor și plângându-ne de monotonia job-ului de la momentul respectiv. Îmi amintesc cu drag de ziua respectivă pentru că a marcat începutul unei noi « ere »  în viața mea și a partenerului meu. Ideea i-a aparținut iubitului meu, care iubește gogoșile, dar care – culmea pe vremea aceea – nu era un iubitor autentic de dulce. A devenit însă unul odată ce gogoșile nebune au prins viață. Noi ne-am dorit cu tărie să aducem ceva nou în România. Să putem să încântăm oamenii. Să dăm naștere unui brand local puternic. Dar, în același timp, să putem să fim liberi, să acționăm conform propriilor idei. Să dăm frâu liber imaginației și să nu fim prizonieri în rutina zilnică ce o aveam lucrând în corporație.

Beneficiați de un branding / design foarte drăguț. De ce anume acest stil ? Ce doriți să comunicați prin această identitate vizuală ?

Branding-ul/logo-ul a fost realizat împreună cu om extraordinar, Alina Neag akka One-giraphe, un suflet mare într-un om mic. Ea ne-a înțeles viziunea fără a-i explica prea mult în cuvinte. A fost o comunicare perfectă din care a ieșit un logo perfect. Ne-am dorit acest stil din două motive :

  • Am vrut un logo care să transmită foarte clar obiectul activității noastre și anume vânzarea de gogoși. Am ales să fie făcut într-un mod foarte vesel și jucăuș pentru a atrage ușor atenția și zâmbetul celor mici și mari; în același timp ne-am dorit să avem și o mascotă « Gogoșica buclucașă »  care, cu timpul, o să devină emblematică. Mascota noastră împreună cu donuts-urile sunt personaje care prind viață în fiecare zi și care ne încântă prin personalitatea și gustul lor.
  • Pentru că ideea a luat naștere din joacă, totul începând cu întrebarea „cum ar fi dacă viața noastră s-ar schimba”…. Pe principiul acesta „Cum ar fi dacă gogoșile ar vorbi…”

Culoare, gust, energie și calitate – acest lucru vrem să îl transmitem prin identitatea vizuală aleasă.

Gogoșile noastre nu sunt doar gogoși, gustul lor te poartă de fiecare dată printr-o experiență unică.

Cum au fost întâmpinate gogoșile nebune de public ?

„WOW” este cuvântul care ar descrie perfect modul în care au fost întâmpinate gogoșile nebune. Ca să înțelegeți mai bine, imaginați-vă că zona unde a fost amplasată prima locație Crazy Donut era în centrul istoric al Timișoarei, în plină restaurare la momentul respectiv, inclusiv clădirea unde noi aveam spațiul închiriat. Nu eram deloc bine semnalizați. Dar, în ciuda acestor fapte, vestea că am deschis și vindem produse de calitate s-a răspândit foarte repede. Iar oamenii veneau și ne căutau cu GPS-ul. Copiii ne strigau pe stradă „Crazy Donut, Crazy Donut”. Am avut și vegani declarați care au făcut excepție de la dieta lor culinară pentru a încerca produsele noastre.

Mărturie acestui lucru stă, de asemenea, faptul că trendul a luat amploare. La scurt timp, vânzarea donuts-urilor a devenit un fenomen în mai multe orașe din România.

Ce anume diferențiază oferta Crazy Donut de alte produse similare prezente pe piață ?

Deși nu am inventat roata la căruță, suntem mândri de rezultatul final. Noi am creat un concept în care calitatea este primordială în tot ceea ce facem. Am preluat conceptul de donuts cu gaură. Dar ce îl face diferit față de tot ce există pe piața din România este că l-am adaptat la nevoile noastre. Am pus la punct o rețetă proprie. Care NU conține aditivi alimentari sau alte E-uri pentru a mări timpul de valabilitate sau pentru a face mai pufoase gogoșile. Fiecare gogoșică este făcută artizanal. Ea este glazurată cu ciocolată adevărată. De foarte bună calitate, GlutenFree, cu un conținut de unt natural de cacao, fără grăsimi vegetale hidrogenate.

Lucrăm cu producători de ciocolată de top din Europa, printre ei numărându-se și numărul 1 de pe bătrânul continent.

Alți diferențiatori față de alte produse de gen sunt :

  • Numele fiecărei gogoși. Printre staruri se numără Don Corleone, Kinky Stuff, Pink Pricess, White Chick, Bloody Mary, Black Widow sau Mister O. Ei/Ele ne ajută în fiecare zi să ne scriem sau să ne spunem povestea.
  • Produsele pot fi procurate în ambalaje unice. Acestea pot fi personalizate cu mesaje în funcție de dorința fiecărui client sau eveniment.

Ce produse propuneți astăzi ? Cum sunt preparate gogoșile ? Ce gusturi disponibile ?

Așa cum spuneam mai sus, gogoșile noastre sunt realizate artizanal. Ele sunt pregătite de la zero în fiecare zi, de mai multe ori pe zi. Topping-urile principale sunt reprezentate de ciocolată fără gluten care vine în trei variante : ciocolată cu lapte, ciocolată albă sau ciocolată neagră. De asemenea, avem și ciocolată cu aromă de portocale sau căpșuni, alături de iceing-uri cu aromă de pepene, măr și banană.

Fiecare combinație este unică. Ciocolata este încununată de fulgi de migdală, sprinkles, paiete de ciocolată albă/neagră, alune, biscuiți Oreo, nucă de cocos, etc.

Pe lângă gogoși, care sunt vedetele, Crazy Donut oferă și o paletă de băuturi : limonade, milkshake-uri, cafea, lapte cu cacao etc.

Cafeaua oferită de noi este una genială și ce o face și mai genială este faptul că este servită la case mai mari din Europa. Dar nu le dăm numele pentru a nu face reclamă gratis.

Cine sunt fanii Crazy Donut ? Cine le cumpără cel mai mult / mai des ?

Targetul nostru țintă a fost segmentul de populație cu vârste cuprinse între 10 și 23 ani. Ei sunt cei mai mari fani ai noștri, dar lor li se alătură și cunoscătorii/iubitorii de ciocolată de toate vârstele.

Unde se pot cumpăra gogoșile ?

‘Crazy Dunt Coffee and more’ este deschis în Timișoara (Iulius Mall și Timișoara Shopping City) și Arad (Bdul Revoluției și in Atrium).

Sperăm în curând în toată țara.

Achiziția se poate face doar în magazin sau și online / commandă telefon ? 

Doar în magazine. Lucrăm la o variantă de comandă prin telefon în funcție de locație.

Planuri de viitor ?

Ne dorim să creștem brandul, încet dar sigur, printr-o expansiune geografică în primă fază.

De asemenea, ne dorim ca « Gogoșica buclucașă »  să devină tema unor vânzări de materiale promoționale cum ar fi mascote, tricouri, căni, etc. Însă toate la timpul lor. Deocamdată mulțumim Universului pentru modul frumos în care ne-a permis să creștem și vă mai dăm de veste în viitor.

Mult succes în continuare şi la cât mai multe gogoşi nebune !

Andreea

Website ‘Crazy Donut’

Pagina Facebook ‘Crazy Donut’

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.