Urzeală, un brand emblematic de streetwear

comments 2
FABRICAT ÎN ROMȂNIA, GȂNDURI

Urzeală, un brand românesc emblematic de streetwear

Oana Ivan, fondatoarea brandului românesc de streetwear Urzeală spunea : De la mamaia am înțeles că felul în care suntem construiți este strâns legat de tradiția și cultura noastră. Acesta este cel mai de preț lucru pe care îl am, cea mai frumoasă comoară a mea.”

Este foarte adevarat. Fără backgroundul nostru cultural, fără amintirile şi rădăcinile care ne definesc, nu însemnăm prea mult. Am fi simple corpuri a căror identitate s-ar distinge doar grație amprentelor digitale şi caracteristicilor fizice. (De gen culoarea părului, culoarea şi/sau forma ochilor, a gurii, etc.). Însă o persoană umană reprezintă mult mai mult decât atât !

Ceea ce ne face interesanți, unici, frumoşi, ceea ce ne invită să ne descoperim unii pe alții sunt tocmai diferitele aspecte ale identității noastre culturale.

Trecutul nostru şi valorile în care credem ne structurează fundamental pe parcursul întregii vieți. El reprezintă un bun de foarte mare valoare. Astăzi suntem ceea ce suntem pentru că am avut un trecut. Și pentru că am urmat nişte tradiții de care ar trebui să ne mândrim.

Oana Ivan a înțeles pe deplin acest lucru. Tocmai de aceea a creat brandul Urzeală şi a lansat programul Re:start Folclor :urzeala logo„Am simțit că tradiția noastră trebuie transmisă generațiilor următoare cât mai repede posibil. Cred că acest lucru este posibil prin apropierea folclorului de ceea ce înseamnă urban, o zonă care poate fi accesată ușor de către oricine. #Urzeală a fost lansat în august 2013 și este un brand de haine inspirat din folclor. Urzeală este de asemenea o comunitate de tineri artiști care sunt inspirați şi promovează cultura şi tradiția românească. Proiectul are un spirit urban, streetwear.”

Mai jos puteți descoperi echipa Urzeală sau „urzitorii” cum le place lor să spună. Am ataşat de asemenea şi câteva produse ce se adresează tinerilor români urbani mândri de originile lor şi care nu ezită să le revendice prin stilul vestimentar abordat.

urzeala

urzeala shirts

Pentru a descoperi întreaga colecție şi a comanda, vă invităm să vizitați website-ul Urzeală.

Andreea

*Fotografiile au fost preluate de pe pagina Facebook Urzeală

The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

2 Comments

  1. Pingback: Urzeală, an emblematic Romanian streetwear brand - Lively Romania

  2. Pingback: Folclorul se urbanizeazǎ - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.