I’m Romanian – Anca Ștefănescu, romȃncă

comments 2
I'M ROMANIAN, OAMENI

Anca Ștefănescu, romȃncă

I ' m Romanian

‘Mă întreb ce au făcut mâinile mele înainte să te mângâie?’ scria Sylvia Plath. Dar mâinile mele înainte de a desena?

Ce desenează mâna mea? Un desen are un început. Sau măcar iluzia începutului. Mă trezesc dimineața şi o iau de la capăt ştiind că fiecare zi poartă în ea şi necunoscutul.

De ce desenează mâna mea? Când desenez îmi aparțin. M-am născut în Bucureşti şi am copilărit în Vădastra (județul Olt) în aerul neoliticului mijlociu printre fărâme de ceramică de mii de ani vechime. Dar ăsta a fost doar un început. M-am numit Anca Ignătescu şi acum numele meu este Anca Ştefănescu. Şi e tot doar un început. Identitate. Mereu în căutarea ei. Şi nu e doar căutarea mea. Nevoia de apartenență? Că aparținem unei țări, unei culturi, unei familii, unui copil…unui bărbat? Unui Dumnezeu…? Cuiva. Rase, religii, țări şi granițele lor. Nu cred în granițe, sunt doar în noi. Cred doar în oameni. În ce ne leagă şi ne desparte. În lecții pe care le avem de învățat din fiecare întâlnire, din fiecare despărțire…

Îmi aparțin când desenez. Dar dacă nimeni nu ar privi către mâna mea…ar mai avea vreo importanță? …şi merg mai departe. Printre oameni, stări şi sentimente. Şi tot ce adun în mine încerc să dăruiesc înapoi. Desenez, nu trasez granițe.

În septembrie 2015 am lansat brandul numit ‘Colours Of My Life’. Culorile din viața mea sunt poveştile din el, tot ceea ce am făcut şi am trăit, ce m-a adus aici pentru un nou început. Sunt brățări, centuri, genți, coperți de agendă şi mici obiecte care pot colora viața altcuiva. Indiferent de rasă, de cultură. Indiferent de țară. Sunt lucrările mele puse pe obiecte şi produse în serii mici. Ediții limitate pentru că indiferent de unde venim şi cui ‘aparținem’ vrem să fim diferiți.”

Anca

Website „Colours of my life” // Facebook „Colours of my life”

colours of my life

Link campanie „I’m Romanian”

anca stefanescu

The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

2 Comments

  1. Pingback: I'm Romanian - Anca Ștefănescu - Lively Romania

  2. Pingback: Cotidianul devine mai intens, mai viu, mai colorat grație echipei Diorama Concept - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.