Biciclind prin România: pădurea Comana

comments 4
LOCURI

Biciclind prin România: pădurea Comana

Chiar la 30 de kilometri de București, pe drumul către Giurgiu, se găsește o oază de bicicleală și de verdeață, ideală pentru o plimbare de weekend. Parcul Natural Comana, căci despre el este vorba, cuprinde pădurea Comana, Delta Neajlovului (Balta Comana) și numeroase rezervații de faună și floră. Se întinde pe o suprafață de aproape 25 000 ha și reprezintă a treia zonă umedă a României, după Delta Dunării și Balta Mică a Brăilei.

Parcul este deschis turiștilor contra unei sume modice de 3 lei și oferă plimbări cu barca închiriată pe balta Comana, numeroase trasee turistice și cicloturistice prin pădure, un observator pentru păsări, numeroase amenajări lacustre și vizitarea mănăstirii Comana. De asemenea, dacă obosiți, puteți poposi la Casa Comana, un complex foarte drǎguț pe malul lacului cu numeroase spații verzi și terase.

La Comana se poate ajunge pe drumul către Giurgiu până în Adunații Copăceni, unde trebuie să virați la stânga la primul sens giratoriu. Continuați pe acest drum până în localitatea Grădiștea, unde virați la dreapta. Veți ajunge apoi la o intersecție unde trebuie să virați la stânga, treceți pe lângă mănăstirea Comana și imediat ajungeți în pădure. Vă recomand să mergeți până acolo cu mașina.

Pădurea Comana are un farmec aparte dat de exemplarele de stejar și frasin, vechi de sute de ani. În ceea ce privește traseele de bicicletă, nu trebuie să vă faceți griji! Odată ce ați intrat în pădure, cu siguranță veți găsi un traseu, deoarece pădurea este plină de astfel de trasee marcate, iar șansele de a vă rătăci sunt aproape nule. De asemena, traseele sunt ușoare și pot fi străbătute cu ușurință de oricine, cu condiția să nu fie noroi. 🙂

Atenție însă, dacă mergeți pe perioada verii, nu uitați să vă luați spray împotriva țânțarilor și ochelari de protecție. Datorită umidității ridicate, sunt o grămadă de țânțari și musculițe cu predispoziție de a intra în ochi. 🙂

Cam așa arăta zona în noiembrie 2013…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vedere către Delta Neajlovului…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Să aveți o plimbare plăcuta!

Andrada

The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

4 Comments

  1. Pingback: Link-urile saptamanii | BlogBotosani

  2. Pingback: Biking in Romania: Comana Forest - Lively Romania

  3. Pingback: Locuri românești - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.