Petrecere acasă versus clubbing

comment 1
GȂNDURI

Petrecere acasă versus clubbing

Toată lumea merge în club azi. La dans, la agățat, la băut un pahar, la întâlnit lume nouă, la distracție, la o vorbă… Toată lumea se înghesuie de joi, vineri, sâmbătă pe la cozi şi rezervat de mese şi colțuri VIP ca să se amuze, să se destindă, să evacueze stresul acumulat şi să socializeze. O fi o parte de adevăr în justificările astea, nu zic nu, dar eu aş vrea să ştiu ce s-a întâmplat cu vremurile când se organizau petreceri pe la oameni acasă şi se invitau prietenii şi se bea un pahar, şi se zicea o glumă, şi se asculta muzică, şi se fuma o țigară, două, trei (că deh!), şi se dansa, şi se făcea o pauză de cafea sau vin sau tărie, şi se punea lumea la cale, şi se vedea un film, şi se mânca o prăjitură, plăcintă, etc… ?

soirée

Unde-s vremurile alea când lumea nu se dădea chiar aşa în vânt după house, techno, electro şi alte genuri muzicale în acelaşi stil şi se adunau prietenii acasă pe la careva în jurul mesei şi se povesteau câte-n-lună-şi-n-stele şi se abordau subiecte care mai de care mai profunde şi mai personale care permiteau consolidarea relațiilor de prietenie ?

Nu zic, doamne, să nu înțelegeți greşit, că nu are clubbingul avantajele sale – principalele fiind evacuarea stresului, amuzament şi distracție după o perioadă mai tensionată sau dimpotrivă prea liniştită, petrecere de burlăcițe, întâlnirea de noi pretendenți/pretendente (deşi, hai să fim sinceri, câte cupluri stabile s-au format după o întâlnire în night club ?). Dar unde s-au dus serile alea frumoase de stat la o vorbă şi la un pahar de muzică bună până dimineața ? Unde-s grupurile de prieteni dornici de o petrecere cât ad-hoc, cât mai organizată din timp pe la vreun tovarăş/ vreo tovarăşă cu un spatiu primitor şi cu vecini simpatici ?

Ce s-a întâmplat cu ospitalitatea şi cu petrecerile improvizate acasă ? Sunt ele un apanaj al trecutului ? Sunt ele asociate perioadei de liceu şi mai ales studenției şi atât ? De ce, odată cu trecerea timpului şi intrarea în viața activă, acest tip de întâlniri se răresc din ce în ce mai mult ?

Andreea

The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

1 Comment so far

  1. Pingback: Partying at home vs Clubbing - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.