Despre cuplu, prietenie şi ieşiri între fete

comment 1
GȂNDURI

Despre cuplu, prietenie şi ieşiri între fete

În general, când două persoane compatibile se întâlnesc şi începe viața de cuplu, prietenii şi prietenele sunt deseori relativ puşi pe tuşă. Mai ales prietenele de cele ai multe ori, pentru că băieții îşi mențin cât de cât ieşirile în gaşcă. Femeia însă, de îndată ce dă peste un potențial prinț cuceritor, nu ezită să se proiecteze foarte rapid în viitor. Să îşi imagineze nunta, casa şi copiii. Uitând treptat de prietenele care i-au fost aproape până atunci şi au scos-o afară în zilele proaste. Sau care au încurajat-o atunci când avea nevoie.

Când „eu” devine „noi”

Femeia se lasă dusă de val foarte rapid. Nu spun asta ca o critică acidă, nu greşiți interpretarea, vă rog. E o simplă constatare. După primele 2-3 întâlniri cu prințul fermecat, după ce toate detaliile au fost discutate cu prietenele şi băiatul/bărbatul validat, ei bine, deseori femeia se lansează orbeşte într-o aventură în doi. Aventură în care uită de lumea din jur. Și nu numai atât : uită de ea, de identitatea ei şi „eu” devine „noi” mai mereu în orice discuție. La o întrebare de genul „Ce faci în week-end?”, răspunsul este „Păi, în week-end, mergem să … ieşim … ne-am gândit că ar fi drăguț să…”, totul fiind la plural.

Apare acest „noi” despre care romanticii ar spune că îl înglobează frumos pe „eu”, dar uneori îl absoarbe ca într-o gaură neagră, femeia uitând de ea, de plăcerile şi nevoile ei. Punând mai presus de ea şi de nevoile sale dorința acelui bărbat recent cunoscut. Nu zic că nu ar trebui să se bucure de consolidarea lui „noi”, pentru că a aşteptat şi a visat la asta de ceva vreme. Dar „noi”-ul poate trăi separat de „eu” fără a face rău nimănui.

Despre prietenie

Când o prietenă care te ştie de ani de zile te intreabă ce faci, ar vrea să ştie cum te simți. Cum eşti tu cu tine, ca persoană unică, cum vezi tu relația. O interesează să afle cum ai evoluat, ce ai devenit. Cum te-a transformat şi te-a ajutat să creşti persoana pe care ai întâlnit-o. Și, mai ales, ar vrea să continue să aibe o adevărată relație cu tine, nu doar la distanță, prin sms sau mail. Se spune că prietenii sunt familia pe care ți-o alegi. Nu e o legătură de sânge, dar e o legătură de suflet care trebuie prețuită. Mai ales că în momentele grele de cuplu (şi nu numai atunci), când femeia se regăseşte dintr-o dată singură, nu o va suna pe mama, nici pe bărbatul care o face să sufere. Nu, o va suna tot pe prietena pe care a uitat-o de luni bune, pe care nu a mai întrebat-o cum o duce şi cum îşi petrece timpul liber.

Într-o relație de cuplu, e bine ca cei doi parteneri să nu se sufoce, ci să lase puțin spațiu (dar nu prea mult 😉 ) şi pentru prieteni, şi pentru ieşiri individuale, pentru activități nu neapărat în comun. Pasiunea e puternică la început, dragostea e mare. Dar întâlnirea între doi oameni ar trebui să mărească cercul de prieteni, nu să îl restrângă.

Aşadar, fetelor, nu uitați de voi şi de identitatea şi plăcerile, hobby-urilor voastre. Din când în când, organizați câte o ieşire între prietene, mergeți la o sală, într-un week-end la mare, la un suc, un teatru, un film, etc. Petreceți timp între voi pentru că relațiile de prietenie sunt neprețuite şi trebuie la rândul lor întreținute.

Andreea

The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

1 Comment so far

  1. Pingback: About couples, friendship and outings with the girls - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.